Čokoladna mousse tortica z oreščki

Še en hiter in enostaven recept za pripravo sladice, za vse prave čokoholike in ljubitelje oreščkov. Pripravite jo lahko kot torto ali pecivo, sama priprava in peka vam ne bo vzela veliko časa. Je pa dobro, da pustite sladico, da se dobro ohladi, zato je najbolje da jo pripravite zvečer za naslednji dan.

Sestavine za podlago:

  • 4 jajca
  • 2 žlici Sun Stevie 1:2
  • 2 žlici čokolade v prahu
  • 2 žlici kakava v prahu (grenkega in ne sladkanega)
  • 150 g pekanovih jedrc (lahko uporabite tudi orehe)

Jajca in Sun Stevio 1:2 stepajte  do goste mase, ki ji nato dodate čokolado v prahu in kakav. Pekanova jedrca s pomočjo kuhinjskega kladivca razdrobite na manjše koščke.  Najlažje to naredite tako, da date pekanova jedrca v vrečko in jih potolčete, da ne boste imeli oreščkov po celi kuhinji. Jedrc ni potrebno  čisto zmleti, kakšen večji košček, se bo lepo občutil v torti. Zdrobljene pekane dodate v maso, jajc, stevie, čokolade in kakava. Dobro premešate in vlijete v pekač za torte (24cm). Pečete 20min na 180 stopinj celzija.

Krema oz. nadev:

  • 4 dl sladke smetane za stepanje (uporabite pravo smetano in ne rastlinske)
  • 30 dag čokolade (15 dag čokolade za kuhanje in 15 dag temne čokolade, (nekje 80% vsebnosti kakava)
  • 2 beljaka
  • 1-2 dl smetane za stepanje, ki jo postrežete ob torti

Sladko smetano segrejete vendar ne zavrete. V njej raztopite čokolado in odstavite, ter mešate do gladke zmesi. V drugi posodi stepete dva beljaka, ki ju dodate v toplo a ne prevročo čokoladno mešanico in narahlo zmešate, ter vlijete v pekač. Ker je masa še precej rahla jo za nekaj ur postavite v hladilnik, najbolje čez noč. Naslednji dan, je torta najboljše teksture in okusa in ne boste imeli težav pri rezanju. Priporočam, da stepete še svežo smetano in dodate kakšno žlico h kosu torte, saj je zame pri tej torti nepogrešljiva in še izboljša okus same torte. Kakšna sveža jagoda, pa bo poleg dekoracije vnesla še malo svežine k čokoladi.

Dober tek 

Marjana Sikošek