Čokoladna torta z malinami

Sestavine:

  • 22 dag temne čokolade (50-80%)
  • 17 dag masla
  • 2 žlički vanilijeve arome (po želji, ni nujno)
  • 10 dag mletih mandljev
  • 2 žlici kokosove moke
  • Pol zlicke soli
  • 5 jajc
  • 50 g Instant whey PRO čokolada
  • Pest svežih ali zamrznjenih malin (lahko tudi dve)
  • 40 malin za okras
  • 4 žlice malinovega džema

Preliv:

  • 14 dag temne čokolade (50% kuverture in 50% temne čokolade 80%)
  • 1 dl sladke smetane

Pečico segrejte na 160 stopinj. Dva pekaca oblozite s peki papirjem. V kolikor imate samo en pekač, postopek ponovite dvakrat, maso za biskvit pa razdelite na polovico. Raztopite čokolado in maslo, nato ohladite. Dodajte žlički vanilijeve arome. V skledi zmešajte mandlje in kokosovo moko, ter sol. Z električnim mešalnikom stepajte jajca 5 minut, nato dodajte stevio in dobro premešajte.

Nato vmešajte čokoladno mešanico, zatem pa še mandljevo mešanico. Tekoče testo razdelimo na polovico in vlijemo v pekač. Pečemo 15 minut in pustimo, da se biskvit dobro ohladi.

Malinov džem zmešamo  s svežimi oz. zamrznjenimi malini in razporedimo po biskvitu. Previdno pokrijemo z drugim biskvitom in damo v hladilnik.
Na pari stopimo čokolado in vanjo vmešamo sladko smetano. Mešamo toliko časa, da se glazura zgosti in premažemo po torti. Torto ohlajamo čez noč, saj je naslednji dan najboljšega okusa.

Dober tek, Marjana Sikošek