Čokoladni sufle

 

Največkrat sama preizkušam in preurejam recepte, ki jih poskusim kje drugje.  Sama sem suflejčke pripravljala malce drugače, za to zadnjo različico recepta pa sem idejo dobila in si jo 'sposodila' od prijateljice. Ker se težko držim recepta takega kot ga dobim, vedno nekaj spremenim in naredim po svoje. Ta recept je idealne za vse ljubitelje čokolade in tiste, ki si radi občasno po kosilu privoščimo sladico brez slabe vesti.

Sestavine :

  • 3 jajca
  • 100 g temne čokolade npr. 70%, v kolikor pa kombinirate s čokolado za kuhanje oz. kuverturo pa obvezno dodajte čokolado z najmanj 85% kakava ali več. Glejte da vsebuje čim manj sladkorja (lahko uporabite tudi čokolado sladkano s stevio)
  • 50 g bio masla
  • 1 žlica Sun Stevia 1:2
  • 60 g mletih mandljev
  • 1 dl smetane za stepanje po želji

Priprava:

  • 10 minut

Čas pečenja:

  • cca 15 minut

Postopek priprave:

Masa je primerna za štiri modelčke za peko sufleja. Moji so  glineni, zato se tudi čas pečenja podaljša. V kolikor imate modelčke iz silikona se čas pečenja zmanjša na dobrih 10 minut, odvisno kako tekočo sredico imate radi.

Modelčke dobro namastite z maslom, jajca skupaj s Sun Stevio penasto umešajte. Nad paro raztopite čokolado in maslo in malo ohladite. Dodajte v penasto umešana jajca, narahlo premešajte in dodajte še mandlje. Mešanico vlijte v modelčke in pecite na 200 stopinj celzija. Po želji lahko 5 mimnut pred koncem v sredino zapičite še kakšen kos temne 90% čokolade.

Pečene suflejčke previdno obrnite na krožnik in postrezite po želji. Zelo dobro se zraven prileže prava, sveža stepena smetana.

Dober tek, Marjana Sikošek