Čokoladno čokoladna torta

Čokoladno čokoladna torta ( visoko-beljakovinska izvedba )

Sestavine (za biskvit):

  • 3 jajca
  • 150g jedilne čokolade (višji je odstotek vsebnoit kakava, boljše je)
  • 70g bio masla
  • 1 žlica mletih orehov

Krema:

Priprava:

Maslo in čokolado raztopimo in ohladimo. Rumenjake penasto stepemo in jim dodamo, stopljeno maslo in čokolado. Dodamo žlico mletih orehov. Na koncu v zmes počasi vmešamo še beljakov sneg. Vlijemo v pekač za torte in na 130 stopinjah pečemo približno 30 minut.

Medtem, ko se biskvit peče, pripravimo vse tri kreme. Temno čokolado stopimo na pari. Stepemo sladko smetano in ji dodamo mascarpone. Dobro premešamo in zmes razdelimo na tri približno enake dele. V eno tretjino zmesi vmešamo stopljeno temno čokolado, v drugo Reflex Instant Whey PRO čokolada in v tretjo Reflex Insatnt Whey PRO vanilija.

Na ohlajen biskvit nato namažemo vse tri vrste kreme. Najprej kremo iz temne čokolade, nato iz Insatnt Whey PRO čokolade in na koncu še kremo iz Instant Whey PRo vanilije. Dobro ohladimo v hladilniku, najbolje čez noč. Na vrh torte lahko kot dekoracijo potresemo kakav ali pa ostružke temne čokolade. Torta je tako dobrega okusa, da jo tudi tisti, ki ne marajo sira ( kot npr. jaz) z veseljem jedo.

Čokoladno čokoladna torta

Sestavine (za biskvit):

  • 3 jajca
  • 150g jedilne čokolade (višji je odstotek vsebnosti kakava, boljše je)
  • 70g bio masla
  • 1 žlica mletih orehov

Krema:

  • 100g temne čokolade (najmanj 81% delež kakava)
  • 100g mlečne čokolade
  • 100g bele čokolade
  • 500g mascarpone sira
  • 5dl sladke smetane

Priprava:

Maslo in čokolado raztopimo in ohladimo. Rumenjake penasto stepemo in v zmes vmešamo stopljeno maslo in čokolado. Dodamo žlico mletih orehov. Na koncu v zmes počasi vmešamo še beljakov sneg. Vlijemo v pekač za torte in na 130 stopinjah pečemo približno 30 minut (jaz uporabljam pekač premera 24cm).

Medtem, ko se biskvit peče, pripravimo vse tri kreme. Belo, mlečno in temno čokolado posebej raztopimo na pari. Stepemo sladko smetano in ji dodamo mascarpone. Dobro premešamo in zmes razdelimo na tri približno enake dele. V vsako tretjino, vmešamo eno vrsto raztopljene čokolade.

Na ohlajen biskvit nato namažemo vse tri vrste kreme. Najprej kremo iz temne čokolade, nato iz mlečne in na koncu še kremo iz bele čokolade. Dobro ohladimo v hladilniku, najbolje čez noč. Na vrh torte lahko kot dekoracijo potresemo kakav ali pa ostružke temne čokolade. Torta je tako dobrega okusa, da jo tudi tisti, ki ne marajo sira ( kot npr. jaz) z veseljem jedo.

Dober tek, Marjana Sikošek