Aljaški polak na zelenjavni steljici

Sestavine:

  • file bele ribe (smuč, aljaški polak, oslič … )
  • por
  • korenček
  • bučka
  • rdeča paprika
  • brokoli
  • kisla smetana
  • kokosovo maslo

Čas priprave: 10 minut

Čas pečenja: 10 minut

Postopek priprave:

Por dobro umijemo, polovico narežemo na kolobarčke. Korenček umijemo, olupimo in narežemo na trakce. Postopek ponovimo z bučko in rdečo papriko. Umijemo in narežemo četrt do polovico brokolija. V ponvi stopimo kokosovo maslo in dodamo por in korenček, ter  malo prepražimo. Nato dodamo še rdečo papriko, bučko in brokoli. Ponev pokrijemo in pražimo/kuhamo na zmernem ognju. Po želji dodamo sol in poper. V drugi ponvi segrejemo kokosovo maslo in v zelo vroče dodamo file bele ribe. Najbolje, da file ribe prej malce popivnamo s papirnato brisačko, da je riba suha in se ne prime na ponev. Pečemo do zlato rjave skorjice na vsaki strani. Zelenjava je sočasno z ribo že gotova, zato izklopimo  štedilnik in v še vročo ponev dodamo smetano za kuhanje. Dobro premešamo in odstavimo.

Serviramo na krožnik, po želji dodamo malo limone in uživamo v hitro pripravljeni ter zelo okusni jedi. Jed je zelo enostavna za pripravo, ne vzame vam veliko časa in je odličnega okusa. Poskusite, ne bo vam žal.

Pa dober tek.

Priporočilo: Uporabljajte čim več živil BIO pridelave!

Če mi želite postaviti kakšno vprašanje, se pozanimati za ure treningov ali karkoli drugega, sledite tej povezavi in mi pišite.

Vaš trener,

Vitja Sikošek