Cheesecake

Odlična ideja za pripravo, če nimate veliko časa, bi pa radi presenetili dragega ali prijatelje z okusno in zdravo poslastico...

Sestavine:

  • 500 g nepasirane bio  polnomastne skute
  • 50g  Instant Whey PRO
  • 2 bio jogurta (polnomastna)
  • 1 bio kisla smetana
  • 3 jajca
  • 7 žlic bio/domačega olivnega ali makadamijinega olja
  • 100 g brezglutenske moke
  • 10 g stevie
  • 1 pecilni prašek iz vinskega kamna
  • Limonina lupina (samo če imate bio limono, drugače samo iztisnite sok iz limone)
  • Po želji lahko dodate vanilijev strok za okus

Priprava:

  • 10 minut
  • Čas pečenja: 60 minut

Postopek priprave:

Skuto spasirate s paličnim mešalnikom, da ni grudic. Dodate 2 jogurta, 50g  Instant Whey PRO in dve celi jajčki. Zmiksate, dodate  limonino lupino oz. limonin sok, stevio,(vanilijev strok) in olje. Ko to dobro premešate dodate še pecilni prašek in brezglutensko moko. Ulijete v  namaščen kalup za peko torte in pečete 20 minut v pečici na 200 stopinj celzija. Po 20. Minutah vzamete ven iz pekača in prelijete z mešanico ene jajčke s kislo smetano. Pečico zmanjšate na 180 stopinj in pečete še 40 minut. Balon, ki se pri peki naredi, prebodete in lahko servirate še toplo. 

Dober tek, Marjana Sikošek