Dietne čoko gobice

PRIPRAVA  (10 minut):

V dve ločeni posodici prvotno ločimo rumenjake in beljake. S kuhinjsko tehtnico odtehtamo v posodico 75g beljakovinskega praška Reflex Instant Whey (okus čokolada) (6 meric), 15g mletih (BIO) lanenih semen, 1/2 merice, oziroma 5g Reflex L-glutamina. Dodamo še čajno žličko BIO kakava (5g), ter malo cimeta.

Nato sestavine ki smo jih odtehtali v eno posodico na hitro premešamo. Potem se lotimo glavnega dela gobic. Vzamemo mešalnik, ter beljake stepamo dokler se nam ne naredi ''sneg''. Prav tako z mešalnikom premešamo rumenjake. Ko smo rumenjake stepli, jih dodamo k stepenim beljakom in nato s kuhalnico ročno premešamo. Ko so stepeni rumenjaki in beljaki premešani, dodamo k zmesi vse odtehtane sestavine, ki nas čakajo v posodici. Z kuhalnico dobro premešamo, ter zmes vlijemo v pekač. Lahko naredite prave gobice, za to je potreben pekač za muffine, ki ga ali malo premažete s kokosovim maslom, ali vanj položite papirnate modelčke za muffine, da se na zmes med peko ne sprime na pekač. Lahko pa tudi spečete, kot navaden biskvit, torej v klasičen pekač položite papir za peko, ter vanj vlijete maso.

PEKA  (20-23 minut):

Nato v predhodno ogreto pečico na 180°C BREZ ventilatorja, z rešetko za peko na sredini položite pekač in pečete natanko 23 minut.
Če želite da pecivo ne bo tako suho, in bo malo mokro pecite 20 minut.

Za koga in kdaj so chocko gobice primerne?

Primerne so za vsakogar, ki si želi zdravega stila življenja, saj vsebujejo beljakovine, zdrave maščobe in skoraj nič ogljikovih hidratov. Gobice se lahko uživajo kot kvaliteten nadomestek obroka, malica, ali zgolj kot posladek po kosilu. Vaše telo, mišice in brbončice vam bodo hvaležne.

Sestavine:

  • 6 jajc (celih)                                                                              
  • 75g beljakovinskega praška  (6 meric)                                     
  • Reflex Instant Whey
  • 1 čajna žlička BIO temnega kakava                                          
  • 15g mletih (BIO) lanenih semen                                                 
  • 5g L-glutamina (1/2 merice)                                                      
  • Reflex L-Glutamin
  • Malo cimeta

Dober tek,

Mitja Mitnjek