Limonina pita

Sestavine za testo:

  • 130 g mletih lešnikov
  • 120 g mletih orehov
  • 1 jajce
  • 120 g bio masla

Nadev:

  • 200 ml limoninega soka iz svežih limon
  • Naribana lupina ene limone (če imate bio limone, drugače to raje izpustite)
  • 1 merica Reflex Casein Vanilija
  • 100 ml sladke smetane
  • 4 jajca
  • 3 rumenjaki
  • po želji cca 50g sladkorja

Čas priprave: 10-15 min (ena ura počivanja v hladilniku)

Čas pečenja: 40 minut (20 minut samo biskvit, nato biskvit z nadevom)

Sama sem ljubiteljica čokolade in vseh različic sladic, ki čokolado vsebujejo. Limonino pecivo mi nikoli ni bilo nič kaj preveč dobro, ampak  ta pita je tako posebnega in osvežujočega okusa, da je zadnje čase, kar redno na jedilniku in je odlična zamenjava za kakšno drugo čokoladno poslastico. 

Sestavine za testo zmešajte skupaj in dobro pregnetite, ter pustite stati v hladilniku eno uro. Nato testo s prsti lepo razporedite po pekaču (najbolje je uporabiti kakšen okrogel glinen pekač), tako da sega testo skoraj do vrha roba pekača oz. glinene posode.  Pečete 20 minut v segreti pečici na 180°C. Medtem, ko se testo peče, pripravite nadev. 200 ml limoninega soka, je nekje 4-5 limon bio limon. Naribajte še lupino ene bio limone in to dodajte v preostali sok. V limonin sok dodajte še 35 g SunStevie 1:2 in dobro premešajte. V drugi posodi zmešajte 4 jajca in tri rumenjake, ter dodajte 100 ml sladke smetane, ki je ne stepajte in merico Reflex micellar casein okusa vanilija.. Zmešajte mešanico jajc in smetane z limoninim sokom ter prelijte po pekaču s testom. Pecite še 20 minut na 180°C.  Pustite, da se dobro ohladi na zraku in nato postavite pekač še za nekaj ur v hladilnik, saj je najboljša in najbolj osvežujoča, dobro ohlajena.

Dober tek!

Marjana Sikošek