Naučite se skakati s kolebnico

Čez kolebnico lahko skačete na veliko zabavnih načinov, hkrati pa je to vadba, ki hitro porablja kalorije in oblikuje meča, zadnjico in stegna. Naučite se pravilne tehnike in skočite dobri formi naproti.
 

Položaj, v katerem skačete čez kolebnico, je zelo pomemben – stojte vzravnano, a sproščeno. Komolce držite ob telesu, roke pokrčene navzven pred pravim kotom. Kolebnico držite narahlo in jo nadzorujte s palcem in kazalcem. Od tal odskočite le toliko, da ima kolebnica dovolj prostora, da zdrsi pod podplati.
 
Ogrejte noge in roke
. Nikoli ne začnite vadbe s skakanjem! Mišice nog ogrejte s korakanjem na mestu, ki naj po minuti ali dveh počasi preide v lahen tek na mestu. Po dveh minutah teka so mišice že ogrete, zato se posvetite vsaki posebej in dobro raztegnite noge in roke.
 
Oblikujte izbrani del telesa. 
Z izbiro in kombiniranjem različnih načinov skakanja čez kolebnico lahko oblikujete natanko tisti del telesa, ki ga želite spremeniti.

    •    Za oblikovanje stegen je najboljše preskakovanje naprej in nazaj (za zadnji in sprednji del stegen) ter vstran (notranji del stegen).
    •    Če želite učvrstiti roke, bodite pozorni na to, kako držite kolebnico. Držanje za ročaje bo vplivalo na mišice zgornjega dela rok, držanje za vrv pa na ramena.
    •    Na meča vpliva vsaka vrsta skakanja čez kolebnico, saj so te mišice pri poskakovanju vedno zelo dejavne.
    •    Za krepitev trebušnih mišic poskakujte tako, da pokrčena kolena izmenično dvigate čim višje.
    •    Zadnjico boste oblikovali tako, da noge pri preskakovanju izmenično pokrčite tako, da peto približate zadnjici, koleno pa ostane na mestu.

Vaš trener,

Vitja Sikošek