Sadna osvežilna spomladanska tortica

Nekaj za spremembo brez čokolade, z veliko sadja in oreščki.  Preprosto in osvežilno z veliko sadja.

Sestavine za podlago:

  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 100 g kokosove maščobe
  • 2 jajci
  • 50 g mletih mandljev
  • 50 g mletih orehov
  • 50 g mletih lešnikov
  • 7 žlic medu
  • 1 jogurt  3,2% maščobe
  • 1 dl mleka
  • 5-6 suhih marelic
  • Pest suhih brusnic

Suhe marelice in brusnice narežete na manjše koščke in zmešate v vse preostale sestavine. Morda lahko koksovo maščobo malo segrejte, da boste vse sestavine lažje zmešali. Maso postavite v hladilnik za cca. 3 ure, nato pa jo razporedite po tortnem pekaču, ki ga prej namastite z maslom in pečete 15 minut na 200 stopinj celzija.

Krema:

  • 4 dl mleka
  • Malinov puding
  • 10 g Sun Stevie
  • 2 dl sladke smetane
  • Žlička agar-agarja ali 1 listič želatine
  • 200 g višenj
  • 250 g malin

Malinov puding skuhate  v 4dl mleka, ter v kuhan puding dodate že stepeno smetano. Tako bo sama krema bolj mehka in rahla. V kremo vmešate višnje, ki so lahko še hladne, če uporabite zmrznjene in kremo nadevajte po pečeni masi (podlagi). Po želji, če želite imeti tortico z več beljakovinami, v kremo umešajte še nekaj meric kakovostnih sirotkinih beljakovin po okusu. To daste v hladilnik za nekaj ur. Ko je vse skupaj strjeno naredite glazuro iz malin in jo pomažite po vrhu. Nredite jo tako, da maline spasirate in dodate ščepec agar-agarja, ter enakomerno razporedite. Postavite v hladilnik še za nekaj ur in uživajte v svežem okusu.

Dober tek 

Marjana Sikošek