Sardine na porovi posteljici

Sestavine (za dve osebi) :

  • 1 velik por
  • 1 večja bučka
  • 1 ali 2 sladka krompirja
  • 500g sardin
  • 1 korenček
  • 2 bio limoni
  • 2 krompirja (po želji) lahko zamenjate tudi s sladkim krompirjem.
  • Bio češnjev paradižnik (po želji)
  • Olivno olje
  • Peteršilj
  • Sol
  • Poper
  • Rožmarin

Čas priprave: 20 minut

Čas pečenja: 20-25 minut na 200 stopinj celzija

Postopek priprave:

Najprej olupimo sladek krompir in ga celega damo kuhati, nekje 10-15 minut, tako da je napol skuhan, ko ga damo v pekač. Večji por operemo in narežemo na kolobarje, ki jih razporedimo po širšem pekaču, dodamo malce olivnega olja,  nato dodamo krompir in bučke, ki smo ju prav tako narezali na kolobarje. To zložimo po pekaču, tako kot da bi delali lazanjo. Dodamo sardine, ki smo jih predhodno očistili, lahko jih tudi filiramo in odstranimo glave, lahko pa jih spečemo skupaj z glavami. Dodamo še narezan korenček, vse skupaj solimo, popramo in stisnemo sok ene cele bio limone po pekaču. Nato narežemo drugo bio limono na kolobarje in prav tako razporedimo po pekaču. Dodamo lahko še na kolobarje narezan paradižnik in peteršilj ter rožmarin za okus. Vse skupaj prelijemo še z olivnim oljem in damo v segreto pečico nekje 20-25 minut. Zraven lahko naredite še kakšno zeljno solato in tako v kratkem času,  naredite krasen, zdrav in okusen obrok.

P.S. Por da jedem poseben okus in je odlična izbira tudi za tiste, ki ne marate čebule ali česna.

Pa dober tek.

Priporočilo: Uporabljajte čim več živil BIO pridelave!

Če mi želite postaviti kakšno vprašanje, se pozanimati za ure treningov ali karkoli drugega, sledite tej povezavi in mi pišite.

Vaš trener,

Vitja Sikošek