Shirataki testenine z jurčki in smetano

Sestavine za 2 osebi:
 

  • kokosova maščoba
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna 
  • Shirataki testenine
  • 350 g svežih ali zamrznjenih jurčkov/gobic 
  • 1 dcl belega vina
  • mleko
  • kisla smetana ( 2 žlici)
  • sol, poper, timijan
  • peteršilj
  • moja domača jušna kocka

Priprava:

Na kokosovi maščobi prepražiš čebulo, dodaš česen in gobice, začimbe, malce prepražiš, (jaz dodam še svojo jušno kocko iz skrinje, pustim da se odtali kar na gobicah) zaliješ z vinom, pustiš da izhlapi in dodaš toliko mleka, da se zgosti do te mere, kot ti ustreza, malce pokuhaš, na koncu dodaš peteršilj in k. smetano. Odcejene SHIRATAKI testenine  povaljaš v omakci, kakšne 3 min in to je to.

DOMAČA JUŠNA KOCKA: kadar delam zelenjavno juho iz veliko različne zelenjave, vedno odvzamem kakšna 2 dcl tekočine, dam v manjše posodice ( za led ali mufine) in v skrinjo, potem to kocko uporabljam pri raznoraznih omakah in jedeh in da res fin okus.

Pa dober tek!

by Jasna Seifried