Slastna bučna juha in bučni pire

Sestavine:

  • buča maslenka
  • šalotka ali čebula
  • ghee maslo
  • česen
  • muškatni orešček
  • majaron
  • poper, sol

Postopek priprave:

Bučo maslenko olupiš in izdolbeš koščice. Popražiš narezano šalotko ali čebulo, kateri dodaš ghee maslo. Dodaš stisnjen česen, premešaš ter dodaš še narezano bučo. Začiniš z muškatnim oreščkom, majaronom, sveže mletim poprom. Lahko tudi malo posoliš. Dušiš do mehkega. S paličnim mešalnikom spasiraš. Če želiš juho, dodaš vrelo vodo, če želiš pire kot prilogo, pustiš gosto oz. dodaš zelo malo vode (nekaj žlic). 

Juhi na krožniku dodaš malo bučnih semen, bučno olje ter solni cvet. 

Pa dober tek ;)
Urška Vidic