VIDEO: Kombinacija enostavnih vaj za trebušnjake

Z enostavnimi vajami bomo torej dosegli, da tudi tisti, ki doslej še niste veliko naredili za svoje trebušne mišice iz takšnih ali drugačnih razlogov, pričnete na začetku!

Da bomo lahko naše trebušne mišice aktivirali maksimalno učinkovito, je potrebno izvajati tiste vaje, ki si jih lahko trenutno privoščimo glede na našo trenutno telesno pripravljenost. S tem želim povedati, da so zelo težke vaje za začetnike neučinkovite, saj jih ne morejo pravilno izvajati, za tiste, ki pa trenirajo že zelo dolgo in so natrenirano pa obratno..Z enostavnimi vajami bomo torej dosegli, da tudi tisti, ki doslej še niste veliko naredili za svoje trebušne mišice iz takšnih ali drugačnih razlogov, pričnete na začetku!

Izvedba

Vaja je sestavljena iz dveh zaporednih vaj, tako da je malenkost bolj naporna in še posebno obremeni trebušne mišice. Izvajamo jo tako, da ležimo na ravni podlagi z nogami v pokrčenem položaju. Roke so iztegnjene preko kolen, noge pokrčene in na tleh. Glava je privzdignjena. Trup dvigujemo kolikor se le da, navzgor in naprej, na vrhu za kratek čas zadržimo...drugi del pričnemo tako, da imamo noge iztegnjene, ter roke za glavo in ležimo na tleh. Počasi se pomikamo izmenično z levim komolcem proti desnemu kolenu in obratno. Izdih je pri obeh vajah na vrhu.

Če mi želite postaviti kakšno vprašanje, se pozanimati za ure treningov ali karkoli drugega, sledite tej povezavi in mi pišite.

Ponovitve

Naredimo 5-10 ponovitev vsake vaje, temu sledi 60 sekundna pavza. Naredimo 5 serij.

Dodatne vaje za krepitev trebušnih mišic

Vaš trener,

Vitja Sikošek