VIDEO: Ultra skleci

Skleci na utežeh oz. ULTRA SKLECI, so posebna oblika sklec. Zraven tega, da kakor navadni skleci krepijo roke, prsne, trebušne in ramenske mišice, ti še posebej krepijo: hrbet, ramena in trebušne mišice. Kaj boste z njimi pridobili? Z njimi boste pridobili večjo moč kakor z navadnimi skleci in obenem precej obremenili kardiovaskularni sistem. To boste občutili po zadihanosti, ki bo sledila končani vaji. Pozorni bodite na pravilno izvedbo, ki je bila opisana že pri navadnih sklecih. Pri teh sklecih še posebej delajo stranske trebušne mišice.

Izvedba

Izvajamo jih tako, da roke postavimo v širini ramen. Mišice ramen, hrbta in celotnega zgornjega dela vključno s trebušnimi so čvrsto napete, tako, da ne "visimo" na ramenih, komolci so obrnjeni nazaj. Kot med komolci ter trupom je cca 45-60 stopinj. Spuščamo se počasi. Z boki in rameni se kar se da, čim nižje spustimo k tlom. Pozorni bodite na pravilno dihanje in na to, da ob dvigu uteži le-to potegnete s komolcem čim bližje telesu in da v tem trenutku ne rotirate trupa.

Če mi želite postaviti kakšno vprašanje, se pozanimati za ure treningov ali karkoli drugega, sledite tej povezavi in mi pišite.

Ponovitve

Za začetek delamo serije po 10 ponovitev na vsako stran in s krajšimi odmori zadevo ponovimo 5X; Moj nasvet za bolje pripravljene: merite si čas ki ga potrebujete za 100 pravilno narejenih ULTRA SKLEC. Teža naj bo primerna vašim fizičnim sposobnostim.

Dodatne vaje za krepitev zgornjega dela telesa:

Vaš trener,

Vitja Sikošek