VIDEO: Vaja za seksi in napeto zadnjico

Če želite na preprost način aktivirati mišice vaše zadnjice, je vaja na posnetku idealen izbor. Lahko jo uporabljate tudi kadar ste kje na dopustu ali na poti, saj zanjo ne potrebujete niti fitnes centra, niti drage opreme.

Je ena izvedenka IZPADNEGA KORAKA. Dokaj omejena in srednje izolacijska vaja, predvsem osredotočena na mišice zadnjice in stegen. Če želite na preprost način aktivirati omenjene mišice, je idealen izbor. Lahko jo uporabljate tudi kadar ste kje na dopustu ali na poti, saj zanjo ne potrebujete niti fitnes centra, niti drage opreme.

Namen vaje:

  • vaja je namenjena predvsem krepitvi zadnjice in stegen.

Izvedba:

Vajo izvajamo jo na trdi podlagi. Pomembne točke na katere morate ob izvedbi biti pozorni so naslednje:

  • 1. stojte čvrsto na tleh, z boki obrnjenimi naprej v smeri pogleda,
  • 2. tudi stopala so liniji pogleda,
  • 3. teža je na sprednji nogi; ko se spuščamo proti tlom in dvigujemo je teža zmeraj na sprednji nogi na PETI. Zadnja noga je samo v rahlo oporo,
  • 4. koleno na sprednji nogi gre najdlje naprej do navidezne linije prstov, koleno na zadnji nogi se spusti do tal, vendar tam ne počiva,
  • 5. Roke so v bokih, lahko tudi iztegnjene za boljše ravnotežje v višini ramen, mišice v zgornjem delu telesa pa čvrste in napete. Drža ravna.

Če mi želite postaviti kakšno vprašanje, se pozanimati za ure treningov ali karkoli drugega, sledite tej povezavi in mi pišite.

Primer vadbe:

  • vajo izvajamo 20 sekund, nato naredimo 10 sekund odmora. To ponovimo 8X. Cel cikel torej traja natanko 4 minute.

Izvedba:

-na priloženem posnetku.

Za vrhunsko formo, nikakor ne prezrite že sestavljenih treningov in receptov, ki vam bodo pomagali uresničiti vaše zadane cilje.

Vaš trener,

Vitja Sikošek