VIDEO: Vaje za čvrste hrbtne mišice

Čeprav svoj hrbet le redko vidimo, mu pri izvajanju vaj ne namenjajmo manjše pozornosti. Hrbtne mišice so opora hrbtenici in nenazadnje lepo oblikovan hrbet pritegne marsikateri pogled. V navodilih si oglejte težjo in lažjo različico prvega dela vaj za čvrste hrbtne mišice.

Težja različica

Lažja različica

Vaja je predvsem namenjena krepitvi velikih hrbtnih mišic in posredno celotnega zgornjega dela telesa.

Izvedba:

Preden se vaje lotimo bodimo pozorni, da spustimo lopatice in da prsa potisnemo ven (nismo v zaprtem položaju). Palico oziroma telo, pri težji izvedbi, vlečemo na zgornji del prsnih mišic in v končnem položaju malenkost zadržimo. Vajo izvajamo počasi in kontrolirano. Ob izvajanju se poskušamo čim bolj osredotočiti na hrbtne mišice, ki morajo narediti večino naloge.

Če mi želite postaviti kakšno vprašanje, se pozanimati za ure treningov ali karkoli drugega, sledite tej povezavi in mi pišite.

Primer vadbe:

Vajo izvajamo samostojno 20 sekund, nato naredimo 10 sekund odmora. To ponovimo 8X. Cel cikel torej traja natanko 4 minute, ali pa v sklopu treninga.

Izvedba:

Na priloženem posnetku.

Nikakor ne spreglejte še ostalih vaj, ki se nahajajo pod zavihkom brezplačni treningi in receptov, ki vam bodo pomagali do popolnejše postave.

Vaš trener,

Vitja Sikošek