VIDEO: Za trebušnjake potrebujete samo nogavice


Vse kar potrebujemo za čvrste trebušne mišice, so NOGAVICE. Če boste naredili 30 ponovitev, za bolečine v trebušnih mišicah, odgovarjate sami...oglejte si posnetek z navodili.

"Ali za čvrste trebušne mišice potrebujem fitnes center in številne drage naprave, ki se v njih nahajajo?" Se glasi vprašanje, ki si ga mnogi velikokrat zastavljamo...Odgovor je NE. Spoznajmo še eno vajo, ki jo lahko izvajamo doma. Vse kar zanjo potrebujemo so NOGAVICE. Če boste naredili 30 ponovitev, za bolečine v trebušnih mišicah, odgovarjate sami...

Kje se katera trebušna mišica nahaja in kaj je njena funkcija?

Na vsaki strani trebuha opisujemo po štiri mišice:

  • RECTUS ABDOMINIS teče od prsnice in spodnjih rebrnih hrustancev navzdol do sramnične zrasti, ter je prekinjena s tremi ali štirimi kitastimi vložki. Mišica leži v vezivnem tulcu (rektusovi ovijalki), ki jo tvorijo aponevroze ostalih treh mišic. Njena funkcija je potezanje medenice navzgor oz. vlečenje prsnega koša navzdol.
  • OBLIQUUS EXTERNUS ABDOMINIS teče s spodnjih osmih reber postrani navzdol proti medialni ravnini, ter se z apnoevrozo konča v rektusovi ovijalki in na sramnični zrasti. Hrbtenico upogiba na svojo, trup pa rotira na nasprotno stran.
  • OBLIQUUS INTERNUS ABDOMINIS se začne na zgornjem robu črevnice in končuje na hrustancih zadnjih štirih reber, ter v rektusovi ovijalki. Mišični snopiči potekajo pravokotno na snopiče prej omenjene mišice. Hrbtenico upogiba in rotira trup na svojo stran.
  • TRANSVERZUS ABDOMINIS teče iz črevničnega grebena in zadnjih reber, ter se končuje v rektusovi ovijalki. Napenja in stiska trebušno steno

 

Če mi želite postaviti kakšno vprašanje, sledite tej povezavi in mi pišite.

Vaš trener,

Vitja Sikošek ; PICP coach level 2, BIOSIGNATURE practiotioner level 2