VIDEO: Zelo težka vaja, za zelo močne in čvrste roke

Vaja, ki jo vidite na posnetku je ena izmed težjih vaj za krepitev zadnjega dela rok, oz. mišice triceps. Ta mišica se nahaja na zadnji strani rok in njena glavna naloga je izteg komolca. Z izvajanjem vaje, ki jo vidite na posnetku, boste okrepili omenjeno mišico in pripomogli k temu, da bodo vaše roke močnejše, čvrstejše in nenazadnje tudi lepšega izgleda.

Izvedba

Vajo lahko izvajate doma na kavču, še bolje pa je na blazini kjerkoli. Na posnetku lahko vidite tri različne variante oz. izvedenke iste vaje. Od najlažje do najtežje. Če opišemo srednjo je izvedba sledeča: S koleni in rokami smo čvrsto naslonjeni na tla. Komolci so obrnjeni nazaj in telo spuščamo proti tlom v ravni liniji. Zelo pomembno je, da glava ob spustu ne gre nazaj, saj tako razbremenimo omenjeno mišico in ne naredimo nič. Najbolje boste opisano videli na posnetku, ki je priložen.

Za ogled ostalih vaj s katerimi krepimo roke, kliknite TUKAJ.

Če mi želite postaviti kakšno vprašanje, se pozanimati za ure treningov ali karkoli drugega, sledite tej povezavi in mi pišite.

Ponovitve

Priporočam, da naredite 10 ponovitev izbrane težavnosti, ki jo še zmorete pravilno narediti vsaj 5X s 60 sekundno pavzo.

Vaš trener,

Vitja Sikošek